+40 771 446 243 OFFICE@SOFT-LAB.RO

SOFTLAB

Cat de importanta devine tehnologia mobila in succesul unei afaceri

Aplicatii December 3, 2017

A avea o afacere implica acum o prezenta tot mai pronuntata in mediul online, si nu doar pe internet, ci prin intermediul unor aplicatii mobile. Daca priviti in jur, oriunde v-ati afla, tot mai multi oameni folosesc un telefon mobil sau o tableta. Unii folosesc si dispozitive ce imbina avantajele tabletei cu ale smartphone-ului, ceea ce a dat nastere unui dispozitiv mobil numit "phablet".

Tot ceea ce facem pe internet prin intermediul dispozitivelor mobile este acum atins de publicitate. Cu totii instalam aplicatii gratuite, insa ele vin cu un "pret": publicitatea. Adeseori, aceasta publicitate facuta de retaileri ajunge in mod nedorit si agresiv pe telefonul nostru, fara sa vrem, insa ne asumam acest risc atunci cand instalam o aplicatie gratuita. Platformele de socializare sunt si ele accesate de un numar foarte mare de utilizatori.

Practic, multi dintre ei au ajuns sa confunde navigarea pe internet cu Facebook-ul, Google Plus, LinkedIn sau alte site-uri de socializare. Ele tind sa ofere o experienta completa, astfel incat noi sa nu mai fim nevoiti sa cautam ceea ce ne trebuie pe internet. In ultimii ani, datorita ieftinirii telefoanelor inteligente, timpul petrecut pe internet folosind dispozitivele mobile a crescut si el exponential.

Statisticile arata ca o mare parte din timpul petrecut in mediul online pe un smartphone sau pe o tableta implica utilizarea unei aplicatii. Practic, o aplicatie ofera o experienta a utilizatorului pe care niciun browser de mobil nu o poate garanta. Ele se adapteaza foarte bine oricarui tip de dispozitiv mobil, sunt intuitive, usor de folosit si permit chiar achizitionarea de produse si servicii intr-un timp foarte scurt.

Aplicatiile noastre cele de toate zilele... in business

Aplicatiile de mobil ajung astfel sa domine lumea internetului. Ele au devenit necesare deoarece comportamentul cumparatorilor s-a schimbat si el. Ei pot comanda acum din alte tari produse care sunt livrate prin curier la adresele dorite. Cumparatorii sunt acum in continua miscare. Ei se pregatesc de Black Friday si comanda produse pe site-urile romanesti in timp ce calatoresc in strainatate. Totul datorita aplicatiilor de mobil; un laptop ar fi mult mai greu de utilizat atunci cand esti mereu pe fuga, asa ca telefonul mobil este mijlocul cel mai bun de a cumpara ce iti doresti.

O aplicatie de mobil te ajuta sa castigi si sa pastrezi clienti care sunt interesati de ceea ce oferi. Ei raman la curent cu noutatile, sunt informati in legatura cu reducerea pretului unor produse si pot afla atunci cand in stoc apar noutati la categoriile de produse de care ei sunt interesati. O afacere ce dispune de un site de internet si de o aplicatie proprie (obligatoriu pentru iOS si Android) va crea o impresie foarte buna oricarui utilizator interesat de un anumit brand.

Alte beneficii pe care le aduce o aplicatie de mobil

O aplicatie de mobil nu te ajuta doar sa faci vanzari mai mari. Ea iti consolideaza brandul si iti sporeste vizibilitatea. Ai acces instant la milioane de posibili clienti, din acest numar o parte ajungand sa cumpere ceea ce tu oferi. Ei iti vor oferi informatiile lor de contact atunci cand isi vor vrea cont online, ceea ce te va ajuta in viitor deoarece astfel ii vei informa mult mai usor in legatura cu ceea ce oferi. Astfel, vei crea un canal direct de marketing, mult mai bine directionat catre cei cu adevarat interesati de produsele si serviciile oferite de tine.

Poate te gandesti ca o aplicatie de mobil costa prea mult si ca ea este doar pentru operatorii mari de pe piata. Nu este asa! Afacerile mici au si ele propriile aplicatii de mobil pentru ca persoanele care le detin au inteles cat de important este sa investeasca acum in mod inteligent pentru a putea culege roadele mai tarziu. Cu ajutorul unei aplicatii poti rasplati mult mai usor si mai eficient fidelitatea clientilor tai.

Ei sunt interesati de facilitatea accesului la reduceri si campanii promotionale si nu vor sa se complice cu prea multe carduri de fidelitate, conturi pe site-ul tau sau alte mijloace atat de eficiente. In schimb, le va fi mult mai usor sa intre in aplicatie si sa vada acolo ce au de castigat daca vor cumpara de la tine ceea ce le trebuie.

SOFTLAB

OFFICE@SOFT-LAB.RO
...

AGENTIE CREATIVA CU PASIUNE PENTRU DESIGN

Echipa de profesionisti va ajuta la promovarea afacerii dvs., realizarea de aplicatii, optimizare seo, creare site.

SOFTLAB

Social