+40 771 446 243 OFFICE@SOFT-LAB.RO

SOFTLAB

Cum te ajuta o aplicatie de mobil in afacerea ta

Aplicatii November 29, 2017

Lumea internetului si a aplicatiilor mobile da o noua dimensiune oricarei afaceri. Acum, nu mai este de ajuns sa ai un site de internet. El trebuie configurat in mod profesionist, supus unui proces de analiza cuvinte cheie si unui proces de optimizare SEO. In plus, dezvoltarea unei aplicatii pentru Android sau iOS se impune ca o masura normala prin care tu sa atragi cat mai multi clienti catre propria afacere.

Un site trebuie sa fie acum si mobile-friendly. Nu mai este de ajuns sa te adresezi celor care folosesc un laptop sau un calculator de tip desktop, caci multi utilizatori de internet (si potentiali cumparatori) se indreapta acum spre cumparaturile online. Majoritatea tranzactiilor sunt facute cu cardul, iar cumparaturile se fac in mediul online din ce in ce mai mult. Marile magazine au acum si propria aplicatie, pe langa site-ul propriu.

Acest lucru se reflecta in marirea cifrei de afaceri, vanzarile crescand mult datorita prezentei pe dispozitive mobile a acestor aplicatii pentru iOS sau Android. O aplicatie de mobil inseamna mai multa eficienta, informatii obtinute mai repede decat de pe internet si operativitate crescuta. Acest lucru este valabil atat pentru companii, cat si pentru cumparatori.

Printre cele mai folosite aplicatii de mobil se numara acum Dropbox. Ea este folosita de numeroase companii, grupuri de lucru si persoane pentru a pune la comun fisiere ce pot fi accesate de catre oricine dintre cei din acel grup. Aceasta aplicatie poate fi instalata atat pe telefonul tau mobil, cat si pe tableta si orice tip de calculator cu conexiune la internet. Versatilitatea acestei aplicatii este foarte importanta atunci cand ea este aleasa de utilizatori.

In intreaga lume, foarte multi oameni folosesc Dropbox pentru a partaja foldere, fisiere si chiar fisiere multimedia. Cei care au dezvoltat Dropbox l-au imbunatatit astfel incat el sa poata fi integrat foarte usor cu alte aplicatii. Practic, in calculatorul tau, alaturi de folderele din My Computer, vei putea vedea si un alt folder denumit Dropbox. Poti salva in el, poti trimite direct din el, prin e-mail, poti sterge din el cand vrei si chiar ai posibilitatea de a recupera unele fisiere sterse. Exista multi competitori pe aceasta piata, printre care si Google Drive, insa Dropbox-ul mai are mult pana sa fie macar egalat de catre unii din ei.

Un alt soft foarte important pentu afaceri si grupuri de lucru este Asana. Aceasta platforma online a fost creata pentru a te ajuta atunci cand lucrezi la un proiect impreuna cu mai multi colegi. Lucrand cu Asana, inclusiv in proiecte de optimizare SEO a unor site-uri, informatiile voastre nu se vor pierde, iar intreaga activitate va va fi monitorizata foarte strict pentru a va eficientiza munca din ce in ce mai mult.

Tot prin intermediul Asana pot fi vizualizate intalnirile voastre de grup si sedintele in care luati anumite decizii. Asana este usor de utilizat, iar responsabilitatile sunt mai usor de alocat si urmarit de catre coordonatorul grupului respectiv. Astfel, veti evita lucrul haotic, pericol ce pandeste mereu atunci cand este vorba de lucrul in echipa. Asana permite configurarea unor setari avansate ce va vor ajuta sa primiti notificarile care va intereseaza si sa va organizati mesajele si fisierele cat mai bine cu putinta.

Hootsuite este o alta aplicatie ce merita instalata in telefonul sau tableta ta. Ea te ajuta sa faci economie de timp si sa trimiti mesaje pe retelele de socializare, fara a pierde timp pretios logandu-te in fiecare dintre ele. Lucrezi simultan la mai multe task-uri, vizualizezi ce vrei in anumite retele si postezi mesajele dorite, in acelasi timp, pe altele. Cu totii stim cat este de important acum rolul retelelor de socializare, in special al unora ce ne ajuta sa popularizam o afacere sau sa o facem mai vizibila, inclusiv prin campanii de optimizare SEO. Viitorul pare a apartine acestor retele de socializare, iar tot ce misca pe internet se leaga direct sau indirect de ele. Printre ele, Facebook este "regele" neincoronat al internetului. Cautam informatii, materiale video, fotografii si date de contact pe Facebook, petrecem mult timp pe ele in fiecare zi si ne cream pagini personale pentru afacerea sau compania noastra pe Facebook, fara a avea neaparat o pagina de internet.

SOFTLAB

OFFICE@SOFT-LAB.RO
...

AGENTIE CREATIVA CU PASIUNE PENTRU DESIGN

Echipa de profesionisti va ajuta la promovarea afacerii dvs., realizarea de aplicatii, optimizare seo, creare site.

SOFTLAB

Social